نصب چیلر
چیلرها یکی از کاربردی ترین دستگاه ها در ساختمان های اداری و مسکونی هستند. از این رو، حوزه خدمات نصب چیلر به یکی از پرتقاضاترین حوزه ها تبدیل شده و افراد بسیاری در آن به فعالیت می پردازند.
اما آیا نصب این دستگاه آسان بوده و نیازی به اطلاعات پایه در این رابطه نیست؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا در کنار یک دیگر به بررسی مراحل نصب چیلر در ساختمان و نحوه انجام آن بپردازیم.


اطلاعات عمومی در رابطه با نصب چیلر
اگر به دنبال چک لیست نصب چیلر یا راهنمای نصب چیلر هستید، آرتون تهویه تمامی موارد قید شده را در اختیار شما قرار می دهد. قبل از هر چیزی، توصیه می شود که همیشه هنگام نصب چیلر به دستورالعمل های سازنده توجه کنید. این کار بهترین راه برای اطمینان از نصب صحیح و جلوگیری از هرگونه آسیب احتمالی به دستگاه است.
همان طور که قطعا میدانید، سه نوع چیلر اصلی وجود دارد که به ترتیب: هوا خنک، تراکمی و جذبی هستند. هر کدام الزامات نصب خود را دارند که باید به دقت دنبال شوند.
چیلرهای تراکمی رایج ترین نوع نصب شده در محیط های تجاری و صنعتی هستند. آنها به هوای کافی برای خنک کردن نیاز دارند و معمولا یک یا چند فن برای کمک به گردش هوا دارند. حال به سراغ نحوه نصب چیلر و مراحل آن می رویم.


مراحل نصب چیلر کدام اند؟
حال در این بخش قصد داریم به بررسی مراحل راهاندازی انواع چیلر بپردازیم. در نظر داشته باشید که نکات قید شده در این بخش، برای نصب چیلر در انواع مدل های مختلف کارساز هستند.
1. بازرسی و پذیرش اولیه
در وهله اول، کیفیت فونداسیون را همراه با مهندسی عمران بررسی کنید. از سویی دیگر همچنین بررسی واحدهای نظارت و ساخت را نیز با خود به همراه داشته باشید و پس از تایید، تحویل میانی را ارائه دهید.


2. تسطیح در محل
با توجه به نقشه های ساختمانی، خطوط مرکزی عمودی و افقی پایه تجهیزات با توجه به محور موقعیت یابی ساختمان خارج می شوند. حال چیلر با لیفتراک و یک میله شاه ماهی برای قرار دادن به فونداسیون چیلر، بالا می رود.
لازم به ذکر است که جهت نازل چیلر باید مطابق با الزامات طراحی باشد و تراز چیلر باید در سطحی نزدیک به نیاز تنظیم شود. برای تراز کردن چیلر در ابتدا از مصالح صاف یا شیب دار استفاده کنید.
ناگفته نماند که موقعیت قرارگیری و کمیت مصالح مطابق با الزامات نصب چیلر است. محل نصب چیلر، چه برای نصب چیلر جذبی و چه نصب چیلر تراکمی دقیقا به همین شکل است.
3. پس از اینکه تراز اولیه چیلر واجد شرایط شد:
در این مرحله از نصب چیلر، سوراخ های پیچ لنگر باید برای بار دوم تزریق شوند و عیار بتن سنگ ریز یا ملات سیمان مورد استفاده باید یک الی دو درجه بالاتر از میزان مقاومت پی باشد. قبل از تزریق، خاک و سایر زباله های موجود در سوراخ باید تمیز شوند.
هر سوراخ باید در یک مرحله دوغاب دهی شود تا به صورت لایه لایه ارائه شودو پیچ ها به صورت عمودی نگه داشته شدند. پیچ های لنگر را فقط زمانی می توان سفت کرد که استحکام به بیش از 70٪ برسد.
4. بعد از اینکه چیلر به خوبی تراز شد، آهن لنت باید به موقع جوش داده شود:
شکاف بین پایه چیلر و سطح فونداسیون باید با بتن پر شود و آهن لنت باید در بتن دفن شود. سطح بالایی لایه تزریق باید کمی شیب داشته باشد تا از روغن و آب جلوگیری شود.
ملات گچ کاری با جریان در پایه باید متراکم و سطح صاف و زیبا باشد. نصب چیلر هوا خنک در این مرحله بسیار راحت است. البته این موضوع را نیز مد نظر خود قرار دهید که نصاب چیلر ممکن است روش های خاص خود را به همراه داشته باشد.


5. برای اندازه گیری سطح ماشینکاری سیلندر از روش خط شاغول سطح روح استفاده کنید:
پایه یا صفحه پایه و چیلر را دقیقا تراز کنید به طوری که انحراف مجاز افقی عمودی و افقی بدنه 1% بوده و باید با الزامات سند فناوری چیلر مطابقت داشته باشد.


6. برای کمپرسورهای تبرید با مهر و موم روغن:
در مدت زمان مشخص شده در اسناد فنی چیلر و در صورت ظاهر خوب، هیچ آسیب یا زنگ زدگی وجود ندارد، فقط سر سیلندر، پیستون، دیواره داخلی سیلندر، سوپاپ های مکش و اگزوز و میل لنگ باید برداشته و تمیز شوند.
بررسی کنید که آیا تمام بست ها و مسیرهای روغن بدون مانع هستند یا خیر و روغن روانکننده را در میل لنگ تعویض کنید.
برای واحدهای پر شده با گاز محافظ یا مبرد، اگر فشار تورم در مدت زمان مشخص شده در اسناد فنی چیلر تغییر نکند و ظاهر سالم بماند، تمیز کردن داخلی کمپرسور نیازی نیست.
چگونه یک چیلر را به درستی نصب کنیم؟


چه نصب چیلر در خانه باشد یا در جایی دیگر، به طور کلی چیلرها به عنوان قطعات مهمی از تجهیزات در بسیاری از تاسیسات صنعتی و تجاری معرفی می شوند، بنابراین پیروی از روش مناسب نصب چیلر برای اطمینان از عملکرد مطلوب بسیار مهم است. چند مرحله کلیدی برای نصب چیلر وجود دارد، از جمله قرار دادن صحیح دستگاه، نصب لوله های چیلر و اتصال دستگاه به کارخانه چیلر.
قرار دادن چیلر برای اطمینان از جریان هوا و انتقال حرارت مناسب مهم است. دستگاه باید در یک سطح صاف در یک منطقه تهویه مناسب قرار گیرد. هنگامی که چیلر در جای خود قرار گرفت، لوله چیلر را طبق دستورالعمل سازنده نصب کنید. استفاده از لوله های با اندازه مناسب و اتصال ایمن آنها برای جلوگیری از نشتی بسیار مهم است.
در نهایت چیلر را با استفاده از اتصالات شیلنگ فلزی یا تقویت شده به نیروگاه وصل کنید. قبل از راه اندازی سیستم، مطمئن شوید که همه اتصالات محکم و ایمن هستند. همان طور که مطالعه کردید، روش نصب چیلر بسیار ساده است. اگر به دنبال مجموعه ای معتبر برای نصب چیلر در تهران هستید، آرتون تهویه بهترین انتخاب است. با انتخاب آرتون تهویه می توانید نصب چیلر در غرب تهران یا نصب چیلر در شرق تهران را توسط آنها به همراه داشته باشید و از سویی دیگر، هزینه ای مناسب را نیز بابت این خدمات پرداخت کنید.
هزینه نصب چیلر
عوامل متعددی در هزینه نصب چیلر تاثیر گذار است که می توان به کیفیت، نوع ، مدل چیلر استفاده شده و نوسانات ارز و دیگر موارد اشاره کرد. برای آنکه بتوانید از قیمت نصب چیلر اطلاع پیدا کنید بهتر است مجموعه آرتون تهویه در ارتباط باشید
سوالات متداول در خصوص نصب چیلر:
هیچ فردی نمی تواند بدون علم و اطلاعات لازم به نصب چیلر بپردازد.
شما می توانید با استفاده از خدمات آرتون تهویه، نصب چیلر را با هزینه ای مناسب به همراه داشته باشید.
برخی موارد در نصب این سه مدل متفاوت بوده و باقی موارد نصبی ثابت هستند. آیا می توان خود به نصب چیلر پرداخت؟
چگونه نصب چیلر را با هزینه ای مناسب انجام دهیم؟
آیا نصب چیلر در سه مدل رایج آن متفاوت است؟